1/11/2007

persembe hallerim



Perşembe halleri denen bir şey var mı acaba? Nasıl bir arada kalmış gereksiz gibi gözüken bir gündür bu perşembe. İşte acımasız bir yargı bu hem de ne acımasız. olmasa Perşembe nasıl kavuşacakti cumartesi çalışmayan bankacılar, öğretmenler ve bilimum rengarenk yakalılar cumalarına. Robinson perşembe olmasa nasıl bulacaktı bir cuma günü Cuma'sını. Acep Mevlana Şems'i ne gün bulmuştu. Payı varmıydı bu halvette Perşembenin gene.
Perşembe işini yapan orta saha oyuncusu, perşembe saatin içinde tıkır tıkır çalışan bir dişli, görev adamı hülasa. Santrafor onun pası ile goller kaleleri, zemberek boşalmak için onun dönmesini bekler tam tur. Anti-kahramandır perşembe- ki bu anti-kahraman konusuna değineceğim bilahare. Cuma-Cumartesi ve Pazar semitiklere tatildir bayramdır, messiahdır christtır ama persembe oylemi o entaykıraysttir. Nietzsche dirilse heralde perşembe dirilirdi. Yasak elmaya bir perşembe diş atılmıştı tahminim. Perşembeye boyle bakmalı bir anti kahraman olduğunu hep hatırlayarak. Meselesi olanlar isyankarlar anarşistler ve anarşikler post modernler faşistler sevin çok perşembeyi-zaten seviyorsunuz da-
Adına alışamadim ben perşembenin bir tek adını sevemedim. çok farsi bir isim perşembe cok köksüztıpkı çarşamba gibi ama Türkler sever ve fazla kullanırlar ç harfini diye kefaletle serbest iken çarşamba perşembe zindanlık sürgünlük kadar uzak Türkçeye. Acaba Türkmenistan'dan ödünç mü alsak bir kaç gün ismi. Korkutata demek daha iyi perşembe demekten.
Genetik havuzumda sular yükseldi gene iyisimi ara vermeli perşembeye.

0 Yorum:

Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa